Mutfaktan

Arama Çubuğu

28 Ekim 2013 Pazartesi

PATATESLİ BÖREK



Malzemeler:

5 adet yufka
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvı yağ
İçine
8 tane haşlanmış patates
1 tane kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
Tuz

Yapımı:

Haşlanmış patatesleri eziniz. Soğanı yemeklik doğrayınız. Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup üzerine doğradığınız soğanları ilave ediniz. Biraz çevirin. Ezilmiş patateslerin üzerine ilave ediniz. Baharatları da ilave edip karıştırınız.
Yufkaları tezgaha açınız. 4'e bölünüz.(Artı şeklinde kesiniz.) Süt ve sıvı yağ karıştırınız. Bu karışımdan 2 yemek kaşığı her bir kestiğiniz yufka parçasına dökünüz. Bir yemek kaşığı iç harcından yufkalara serpiştiriniz. Geniş tarafından başlayarak rulo yapınız. Ruloyu da kendi etrafında döndürünüz. Fırın tepsisine diziniz.(Ben tepsiyi yağlamadım.Yani yapışmıyor.)Üzerlerine bir yumurta sarısı ve bir çay kaşığı pekmezi karışrıp sürünüz. 180 dercede pişiriniz.

2 yorum:

  1. Bugün yedik sıcak sıcak çok lezzetliydi.Ellerine sağlık.Devamını bekleriz:)))))))))) -Ayfer

    YanıtlaSil