Mutfaktan

Arama Çubuğu

7 Kasım 2013 Perşembe

GALETA UNLU TATLI


Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (1 parmak eksik)
0.5 su bardağı toz fındık
1.5 su bardağı galeta unu
1.5 çay bardağı hindistan cevizi
0.5 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya


Kreması:

4 su bar. süt
1.5 su bar. toz şeker
2 yemek kaş. tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Şerbeti:

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker


Yapımı:

Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakınız. Şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpınız. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırınız. Karışımı yağlanmış uygun tepsiye dökünüz. 160 derecelik fırında pişiriniz. Hamur ılık iken ılıktan biraz sıcak şerbeti tatlıya dökünüz. Soğumaya bırakınız.
Krema için bütün malzemeyi tencereye koyunuz. Karıştırarak pişiriniz. 1 paket kremşantiyi toz halde kremaya dökünüz. Mikserle 5 dakika çırpınız. Soğuyan tatlının üzerine kremayı döküp yayınız. 2-3 adet kakaolu bisküviyi toz haline getirip tatlının üzerine dökünüz.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Bu tatlı gerçekten harika birşey oldu. Çok teşekkür ederim Mine.. demirci

    YanıtlaSil