Büyük, küçük herkesin damak tadına uyan hafif sütlü tatlı.
Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
3 yemek kaş. kakao
1 yemek kaş. mısır nişastası
1 yemek kaş. mısır nişastası
1 yemek kaş. tereyağı
1 paket vanilya
1 paket sade kremşanti
1 su bardağından 1 parmak eksik süt(kremşanti için)
Bolca hindistan ceviziYapılışı:
Fırın tepsisine boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi serpiniz. Kenarda bekletiniz. Tencereye un, nişasta, şeker, kakao ve sütü muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriniz. Ocağı kapattıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpınız. Tepsideki hindistan cevizinin üzerine dikkatlice döküp kaşığın tersiyle üzerini düzeltiniz. Tepsi soğuyunca buzdolabına koyup 2 saat bekletiniz. Krem Şantiyi süt ile çırpıp muhallebenin üzerine eşit yayınız. 6 saat dolapta bekletiniz.İstediğiniz boyutlarda kesip rulo yapınız. Servis tabağına sıralayınız.
Afiyet Olsun...
Lezzeti de görüntüsü kadar güzel.Mutlaka deneyin.Arkadaşım ellerine sağlık,bu güzel lezzetler senin el lezzetinle çok daha güzel tatlar haline geliyor.AYFER
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silsüper herkese tavsiye ederim ellerine sağlık zaten senin yemeklerin bir harika
YanıtlaSilHÜDANUR