Malzemeler:
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
0.5 su bardağı sıvı yağ
0.5 su bardağı su
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un (Akıcı kıvamda olsun.)
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı şeker
1 poşet şanti
2/3 su bardağı süt (şanti için)
Yapımı:
Önce ıspanakları haşlayıp suyunu süzünüz. Blandırdan çekiniz. Yumurta ve şekeri çırpınız. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırınız. En son un ve kabartma tozunu ilave ediniz. Yalnız unu kontrollü dökünüz. Harcı, yağlanmış büyük boy borcama dökünüz. 160 derecede pişiriniz. Kreması için nişasta süt ve şekeri karıştırarak pişiriniz. Sonra sütle çırpılmış krem şantiyi soğumuş muhallebinin içine ilave edip mikserle güzelce çırpınız. Pişen keki soğuması için bekleyiniz. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip kremanın yarısını arasına diğer yarısını da kekin üzerine güzelce yayınız. Dinlenmeye bırakınız. İstediğiniz gibi süsleyiniz.
Afiyet Olsun...
Valla ne söyleyeyim. Bu tarifi uyguladım ve gerçekten de çok hoş bir pasta çıktı ortaya. Tadı çok farklı. Ye ye doyamıyor insan. Elinize sağlık farklı bir tarif olmuş.
YanıtlaSilevt bencede çok güzel, ben üstüne kekin sert yerinden daha fazla ufalıyorum. yani üstü daha çok yeşil oluyor, öylede güzel oluyor.. Ellerine sağlık cnm..ESra AkSu
YanıtlaSil