Nefis bir patlıcanlı yemek
Malzemeler:
1 kg patlıcan
4 orta boy patates
400 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 tane sivri biber
1 tutam maydanoz
3 diş sarımsak
0.5 çay kaşığı karabiber
1/3 çay kaşığı kimyon
0. 5 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Yapımı:
Patlıcanları alaca soyunuz. Ortadan 4'e bölünüz. Parmak uzunluğunda kesiniz. Tuzlu suda yarım saat bekletiniz. Bu arada kıymalı harcı hazırlayınız. Yemeklik doğranmış soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağla tavada biraz çeviriniz. Üzerine kıymayı ilave ediniz. küçük doğranmış biberleri de ilave ediniz. Kıymayı biraz pişiriniz. Doğranmış sarımsağı, tuzu ve diğer baharatlarını ilave ediniz. 10 dk daha pişiriniz. doğranmış maydanozu da ilave edip ocağı kapatınız.
Patlıcanları sıkıp sudan çıkarın ve kağıt havluyla kurulayınız. Kızgın yağda kızartınız. Uygun fırın tepsisine altta resimdeki gibi diziniz. Patatesleri de kızartmalık doğrayıp onları da kızartınız. Patlıcanların üzerine patatesleri yerleştiriniz. Ve pişen kıymalı harcı bunların üzerine eşit şekilde dağıtınız. 1.5 çay bardağı kaynar suyu da tepsiye döküp 200 derecelik fırında 15-20 dk pişiriniz.
Afiyet Olsun...
bugün yaptım, çocuklar bayıla bayıla yedi.. Çok teşekkür ederiz..Ayşe çiçek
YanıtlaSil