Mutfaktan

Arama Çubuğu

16 Ocak 2014 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ

Resim pek güzel çıkmadı ama tatlı çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
0.5 su bardağı irmik
0.5 su bardağı haşhaş
1.5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 poşet kremşanti
3/4 su bardağı süt
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapımı:

Önce şerbeti hazırlayınız.(Ilık halde olsun) Yumurtayı çırpınız. Sütü, yağı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırınız. Yağlanmış uygun tepsiye dökünüz. 170 derecede ısınmış fırında pişiriniz. Fırından çıktıktan sonra tatlının ilk sıcaklığı çıksın. Ilık şerbeti tatlıya dökünüz. Tatlı iyice soğuduktan sonra süt ile çırpılmış kremşantiyi tatlının üzerine sürünüz. 4-5 dinlendirip servis yapınız.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder