Mutfaktan

Arama Çubuğu

15 Ocak 2014 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ REÇELLİ KURABİYE

Bu kurabiyeler fazla kalmıyor. Çünkü lezzetli oldukları için çabuk tükeniyorlar.

Malzemeler:

250 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış olsun.)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 bardak hindistan cevizi
Bir miktar herhangi bir reçelin sulu kısmı

Yapımı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini karıştır. Diğer malzemeleri ekleyiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayınız. Hamuru 15-20 dakika oda ısısında dinlendiriniz. (Dolaba koymayınız.)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayınız. Kurabiyelerin üst kısmını yumurta akına batırıp çıkartınız ve tepsiye diziniz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembe olana kadar pişiriniz. Kurabiyeleri fırından alıp soğutunuz. Yumurta akına batırdığınız üst kısmını önce reçele sonra hindistan cevizine batırınız. Bir miktar dinlendirip servis yapınız.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder