Mutfaktan

Arama Çubuğu

6 Ocak 2014 Pazartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ


Bu güzel tatlının iki türlü muhallebisi var. Birine kremşanti, diğerine krema katılarak yapılıyor. Her iki muhallebide çok lezzetli oluyor.

Malzemeler:

300 gr. tel kadayıf
4 yemek kaşığı sıvıyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
Kreması:
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kutu süt kreması
1 paket vanilya

Yapımı:

Tel kadayıfı  ince ince kıyınız.Yağ ve şekerle beraber kısık ateşte kızarana kadar kavurunuz.Krema ve vanilya hariç diğer muhallebi malzemelerini tencereye koyup karıştırarak muhallebiyi pişiriniz.Ocaktan alıp krema ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpınız.Kavrulan kadayıfın yarısını orta boy borcama eşit bir şekilde düzgünce yayınız.Üzerine muhallebiyi boşaltınız.Kalan kadayıfı da muhallebinin her yerine serpiniz.Hafif üzerine bastırınız.Dolapta soğutup servis yapınız.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. denedim süper oldu gerçekten çok hünerli elleriniz var

    YanıtlaSil