Malzemeler:
3 su bardağı börülce
1,5 çay bardağı konserve mısır
1,5 çay bardağı kornişon turşu
3 tane közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
3 adet yeşil soğan
4 yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Biraz tuz
Yapımı:
Börülceleri akşamdan ıslayınız. Ertesi gün börülceleri yumuşayana kadar haşlayınız. Suyunu süzüp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra konserve mısırı, doğranmış turşuyu, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı börülceye katıp karıştırınız. Tuzunu, sıvıyağını ve nar ekşisini de ekleyip karıştırınız. Servise hazırdır.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder