Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 tane muz
Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şanti için)
Yeteri kadar süt
Afiyet Olsun...
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
2 tane muz
Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket sade krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şanti için)
Yeteri kadar süt
Yapımı:
Yumurta ve şekeri güzelce çırpınız. Süt, yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip karıştırınız. Son olarak kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırınız(Unu kontrolü dökünüz.). Yağlanmış uygun tepsiye dökünüz. 170 derecede pişiriniz. Bu arada muhallebiyi hazırlayınız. 2 su bardağı sütü tencereye dökünüz. Un, nişasta, pirinç unu, şeker ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriniz. Ocağı kapatıp soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra süt ile çırpılmış şantiyi muhallebiye ilave edip mikserle çırpınız. Pişen keki soğutunuz. Daha sonra çay bardağı ile kekten yuvarlak şekiller çıkartınız. Yuvarlaklar kalın ise bıçakla ikiye kesiniz(Tepsi küçük ise kalın olur.). Yuvarlak kek parçalarının her birini 2 yemek kaşığı sütle ıslatınız. Yuvarlak dilimlenmiş 1 tane muz koyunuz. Üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyunuz. Yuvarlak kek parçalarından arta kalan kekleri elinizle ya da rondo ile parçalayınız. Parçalanmış kek kırıntılarını kremanın her yerine kaplayınız. Elinizle hafif bastırıp kek parçalarının kremaya yapışmasını sağlayınız. Bütün yuvarlak kek parçaları için aynı işlemi uygulayınız. 6-7 saat dinlendirip servis yapınız.
Afiyet Olsun...
Pişen kekten çay bardağı ile yuvarlak şekiller yapınız.
Artan kekleri ister el ile ister rondoda ufalayınız.
Yuvarlak kekleri önce 2 yemek kaşığı süt ile ıslatınız. Sonra 1 tatlı kaşığı tepeleme krema koyunuz.
Ufalanmış kek parçalarıyla kremanın her tarafını kaplayınız. Bombeli bir görüntü veriniz.
görüntüsü çok güzel ama yapılışlarınıda fotoğraflarsanız çok memnun oluruz:)
YanıtlaSilyorumları dikkate aldığınız için çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Fatma :)
Sil