Mutfaktan

Arama Çubuğu

18 Şubat 2014 Salı

ETİMEKLİ PASTA



Malzemeler:

2 paket etimek
1 paket kakaolu pötübor
1 paket çikolata sosu
1 poşet sade krem şanti
Etimekleri ıslatmak için 2 su bardağı sıcak süt
Şanti için:
Yarım su bardağı süt
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin

Yapımı:

Krema malzemelerini margarin hariç bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriniz. Ocaktan alıp margarini ilave ediniz. Mikserle 3-5 dakika çırpınız. Krem şantiyi de sütle çırpınız. Soğumuş kremanın içine şantiyi katıp mikserle çırpınız.
Etimekleri ıslatmak için geniş bir tabağa sütü ve 2 yemek kaşığı şeker koyup karıştırınız. Etimekleri birer tane alıp süte arkalı önlü batırıp dikdörtgen borcama diziniz. Bir sıra etimekleri dizdikten sonra kremanın 1/3 etimeklerin üzerine döküp kaşık ile her yerine yayınız. Bisküvileri de süte batırıp kremanın üzerine diziniz. Yine kremadan döküp üzerini düzeltiniz. Tekrar etimekleri alıp süte batırıp kremanın üzerine diziniz. Üzerine kremadan dökünüz. Soğuyunca dolaba kaldırınız. Çikolata sosunu arkasındaki tarife göre hazırlayınız. Soğuyunca dolaptaki pastanın üzerine döküp yayınız. Bir gece dinlendiriniz. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder