Mutfaktan

Arama Çubuğu

21 Şubat 2014 Cuma

BURGU BÖREK






Malzemeler:

5 adet yufka
1,5 su bardağı süt 
1,5 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
İçine:
5-6 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pulbiber

Yapımı:

Yemeklik doğranmış soğanı tavaya koyup 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediniz. Baharatlarını da ekleyiniz. Piştikten sonra  ocağı söndürünüz. haşlanmış patatesleri ezip kıymalı harçla karıştırınız. Tezgaha bir adet yufka seriniz. Artı şeklinde 4'e bölünüz. Süt, yağ ve yumurtayı  bir kapta çırpınız. Yufkanın her  parçasına sütlü sostan, kuru yer kalmayacak şekilde sürünüz. Patatesli, kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar serpiniz.  Kenar sivri yerlerini 2 parmak kadar içe katlayıp ucundan başlayarak gevşek olmayan rulo yapınız. Rulonun 2 ucunu birleştir ve burgu yapınız. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayınız. Üzerlerine sütlü sostan sürüp susam ve çörek otu serpiniz. Vaktiniz varsa buzdolabında 1-2 saat bekletip ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriniz.
                                                                        Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder