MALZEMELER:
5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta ( Mısır)
0,5 paket kakaolu pötibör
2 poşet krem şanti
1 çay bardağı damla çikolata
YAPIMI:
Süt, irmik, şeker ve nişastayı kaynayana kadar karıştırarak pişiriniz. Soğuması için bekleyiniz. Yarım paket kakaolu bisküviyi rondo da çekiniz. Kare borcamın içine un haline getirilmiş bisküvileri dökünüz( Birazını ayırınız.). Soğuyan irmikli muhallebinin içine iki poşet toz krem şanti döküp güzelce çırpınız. İrmiğin yarısını bisküvilerin üzerine dökünüz. Ayırmış olduğunuz çekilmiş bisküviyi muhallebinin üzerine dökünüz. Damla çikolatayı serpiştiriniz( İsterseniz muz dilimleri ve ceviz içi de serpiştirebilirsiniz.). Kalan irmikli muhallebiyi üzerine döküp üzerine düzleştiriniz. İstediğiniz gibi süsleyiniz. Bir gece dinlendiriniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder