MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Un
Üzeri İçin:
1 paket vanilyalı puding
Puding için süt
YAPIMI:
Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Sırasıyla diğer malzemeleri katınız. Yağlanmış uygun tepsiye dökünüz. 160 derecede pişiriniz.
Kek soğuduktan sonra resimde gördüğünüz gibi delikler açınız(Ben kabak oyacağı ile oydum). Pudingi arkasındaki tarife göre pişiriniz. Ilındıktan sonra pudingi deliklerden içeri dökünüz. Kalan pudingi kekin üzerine dökünüz. Deliklerden çıkarttığınız kek parçalarını da ufalayıp pudingin üzerine serpiniz.
Not: Bu keki sade yapıp pudingini kakaolu da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
görünümü çok güzel olsa da yesek
YanıtlaSililk yorum nursenadan
YanıtlaSilValla nefis gözüküyor. Ilk misafire yapmayı düşünüyorum. Aysel Ergün
YanıtlaSilTarif çok güzel gözüküyor.En kısa zamanda denemeye çalışacağım
YanıtlaSil